Ministar: Slabost talibana

Avganistanski ministar unutrašnjih poslova Hanif Atmar izjavio je da u toj zemlji ima između 10.000 i 15.000 talibana.

Izvor: B92

Subota, 28.02.2009.

01:03

Default images

On je, istovremeno, ocenio da nedavni niz napada talibana, izvedenih u Kabulu, "više predstavlja znak njihove slabosti nego snage", prenele su agencije. Atmar se nalazi u glavnom gradu SAD Vašingtonu radi razgovora sa predstavnicima SAD i Pakistana.

Predsednik Barak Obama, koji je najavio povlačenje većeg dela svojih trupa iz Iraka do kraja avgusta 2010, upravo je odobrio slanje 17.000 dodatnih vojnika u Avganistan, novi front borbe protiv terorizma.

U Vašingtonu boravi i avganistanski ministar spoljnih poslova Randžin Dadfar Spanta koji je pozvao novu administraciju SAD da prizna značajnu ulogu koju u regionu igra Iran, posebno kada je reč o obnovi i bezbednosti Avganistana.

On je rekao da se nada da će doći do promene odnosa Teherana i Vašingtona tokom mandata Obamine administracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: