Halimi: Zaustaviti degradaciju

Poslanik Riza Halimi kaže da Albanci nisu zadovoljni radom Koordinacionog tela za jug Srbije, ali da se nadaju da ono može poboljšati svoje aktivnosti.

Izvor: FoNet, Beta

Četvrtak, 26.02.2009.

14:53

Default images

Radi se o aktivnostima u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa. "Vlada Vojislava Koštunice i ova u kojoj je DS nosilac nisu uspele da povrate radnu atmosferu iz vremena Vlade Zorana Đinđića, kada smo postigli veoma solidne rezultate", rekao je Halimi, jedini albanski poslanik u Skupštini Srbije.

Sada se u neku ruku nastavlja degradacija rezultata koji su postignuti u jednom uspešnijem periodu, kaže Halimi. On se nada da će, uz angažovanje OEBS-a i međunarodne zajednice, biti zaustavljen negativni trend.

Umesto lavine izjava po medijima predsednika Koordinacionog tela Milana Markovića, mi očekujemo da on počne konkretnije da radi na terenu, kaže Halimi.

Upitan kada će biti konstituisana multietnička lokalna vlast u Bujanovcu i Preševu, u kojoj bi učestvovali i Srbi, Halimi kaže da je ta mogućnost još otvorena.

Predsednici opština Preševo i Bujanovac u stalnim su kontaktima sa predstavnicima srpske zajednice u tim dvema opštinama, kaže on.

"Smatram da bi bilo mnogo efikasnije da smo još na početku napravili dogovor i da su Srbi u Bujanovcu prihvatili dva mesta u Opštinskom veću, koja su još uvek prazna, mesto potpredsednika Skupštine, koje je takođe prazno", kaže on.

Halimi kaže da bi "u ovo vreme kada demokrate vode Vladu Srbije bilo neverovatno da se stvari u Preševskoj dolini rešavaju na nedemokratski način".

"Red je da se predsednicima opština Preševo i Bujanovac dozvoli da rade bez uslovljavanja i pritisaka. Nije tačno da sve cveta u Medveđi, gde je multietnička vlast", istakao je Halimi.

Privredni savet u Bujanovcu

Opština Bujanovac je zajedno s Kancelarijom za lokalni i ekonomski razvoj Američke agencije za obnovu i razvoj (USAID) osnovala Privredni savet, u kojem su privrednici i predstavnici lokalne samoprave.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi izjavio je za Betu da se nada da će to "prvo privatno-javno partnerstvo dati pozitivne rezultate, kao i da će učešće malih privrednika u planiranju daljih ekonomskih projekata u opštini biti veoma značajno".

"Jedan od prvih zadataka Privrednog saveta jeste revizija Strategije razvoja opštine Bujanovac, kao i izrada plana kapitalnih investicija", kazao je Kamberi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: