Porodilju u komi vratili iz bolnice

Svetlanu Vučković, teško povređenu u saobraćajnoj nesreći, lekari su za dva dana tri puta prevozili u stanju kome na relaciji Požarevac- Beograd, piše Blic.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.11.2008.

03:14

Default images

U utorak u saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Smedereva povređeno je i njeno troje dece - Emina, Radomir i Aleksa, koji se oporavljaju u bolnici. Svetlana je u utorak sa teškim povredama prebačena u bolnicu u Požarevcu, gde su je lekari operisali i carskim rezom na svet je donela muško dete, podseća list.

Odmah je upućena na lečenje u Urgentni centar u Beogradu, ali je posle pregleda vraćena u Požarevac.

Međutim, u sredu je ponovo sanitetskim vozilom prevezena u Urgentni centar, gde se i sada nalazi.

Sa nesrećnom ženom u sanitetskom vozilu bila je dr Nevenka Selaković, anesteziolog i reanimatolog.

“Ona je primljena u teškom stanju sa povredama glave, rebara i sumnjom da ima krvarenje u trbuhu. Operacija je protekla bez problema, ali smo tek tokom zahvata videli da je pacijentkinja trudna. Urađen je carski rez i bez izvoda iz anestezije stavili smo je u sanitet i sa celokupnom pratećom opremom za praćenje vitalnih parametara”, kaže Selakovićeva.

“Do Beograda je bila u stabilnom stanju. Tamo su ustanovlili da nema većih povreda i s obzirom na to da nije bilo mesta i slobodne mašine za disanje, dogovorili smo da je vratimo u Požarevac. Tada je odlučeno da je ponovo uputimo u Beograd ukoliko bude potrebno”, ispričala je ona.

Dan kasnije, telefon lekara u Urgentnom centru je ponovo zazvonio. Doktorka Mirjana Plemić sa hirurškog odeljenja požarevačke bolnice, gde je povređena Svetlana bila zbrinuta, zatražila je da se ona prebaci na neurohirurgiju Urgentnog centra.

Nesrećna žena je tako po treći put stavljena u sanitetsko vozilo i prevezena u Beograd.

Vladan Živković (48), njen nevenčani suprug koji je vozio “folksvagen” na koji je naleteo grčki šleper, ogorčen je zbog takvog ponašanja lekara.

“Supruga mi je u nesvesnom stanju, a lekari ne znaju da objasne zašto su je iz Beograda vraćali u Požarevac. Kao da žele namerno da je ubiju”, pita se Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: