RRA najavljuje kontrolu programa

Član Saveta Radiodifuzne agencije (RRA) Velimir Milošević kaže da će po završetku konkursa za lokalne emitere početi kontrola programa svih stanica.

Izvor: B92

Utorak, 01.07.2008.

01:29

Default images

"Ako to ne budemo raditi, onda nećemo biti ozbiljno telo. Ako može neko da piše na papiru šta hoće, a u programu iznosi šta hoće, onda mi ne moramo da postojimo", rekao je Milošević na jučerašnjem sastanku predstavnika radio-televizijskih stanica, članica novoformiranog medijskog sektora srpske mreže lokalnih i regionalnih RTV stanica Srbije.

Milošević je podsetio da je obaveza RRA da nadgleda i programe kablovske televizije, Interneta i satelita, a da u te oblasti "još nisu zakoračili".

"Stanje u kablovskoj distribuciji je možda i gore nego u radiodifuziji", istakao je Milošević i dodao da svako od kablovskih emitera za programski deo mora dobiti saglasnost RRA.

"Saglasnost koju su kablovski distributeri dobili od Republičke agencije za telekomunikacije (RATEL) jeste samo da postoji tehnička mogućnost za taj rad, a ne šta, koga i kako emituje", objasnio je Milošević.

Na sastanku su predstavnici medija zahtevali da institucijama koje štite prava muzičkih interpretatora, umesto četiri odsto od ostvarenog bruto prihoda, plaćaju onoliko koliko se numera emituje.

Oni su tražili i smanjenje naknada za dobijene frekvencije, na šta su članovi saveta RRA napomenuli da je saglasnost za te takse dala Vlada Srbije.

Domaćin sastanka, na kojem se razgovaralo i o povezivanju lokalnih stanica u jedinstvenu mrežu distribucije informisanja, u skladu sa Zakonom o radiodifuziji, bila je čačanska televizija Galaksija 32.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: