I funkcioneri DSS-a na plakatima

Centar Beograda oblepljen je plakatima sa natpisima "Oni su prodali Beograd" i "Pitajte ih pošto", na kojima su fotografije trojice funkcionera DSS-a.

Izvor: B92

Petak, 23.05.2008.

10:47

Default images

Na plakatima, čiji autori aludiraju na formiranje gradske vlasti DSS-a i radikala, objavljene su fotografije Andreje Mladenovića, Nenada Komatine i Aleksandra Popovića, kao i brojevi njihovih fiksnih telefona. Plakati trojicu funkcionera DSS-a optužuju da su prodali Beograd. U Tužilaštvu kažu da će utvrditi da li u ovom delu ima elemenata ugrožavanja bezbednosti.

Plakati nemaju ni potpise ni logotip onih koji su ih odštampali i, osim fotografija, telefonskih brojeva i dve rečenice, na njima nema drugih oznaka.

U Republičkom javnom tužilaštvu ne znaju za ove plakate. Portparol Tomo Zorić ističe da će ova institucija, ukoliko u tim plakatima bude bilo kakvih elementata uznemiravanja i ugrožavanja bezbednosti, reagovati u okviru svojih nadležnosti.

Andreja Mladenović kaže da činjenica da su plakati nepotpisani govori najviše o onome ko ih je štampao. "Nije prijatno da se na ovaj način slika i telefon sa ovakvom porukom nađu na mnogo mesta u gradu, ali to je stvar onih koji su ih lepili, to je njihov način obraćanja javnosti", kaže on.

Demokratska stranka oštro je osudila pojavu plakata o DSS-u. "Nedopustivo je i krajnje neodgovorno žigosati ljude prljavim političkim sredstvima na način koji je neprihvatljiv za jedno demokratsko i civilizovano drustvo", navodi se u saopštenju DS-a.

Dodaje se da se DS, bez obzira na činjenicu da se ne slaže sa politikom koju danas vodi DSS, suprotstavlja takvom načinu političkog delovanja.

Sam funkcioner Demokratske stranke Dragan Đilas kaže da nije video plakate. "Mogu samo da kažem da znam da je (Aleksandar) Popović operisan i da se nadam da će se oporaviti, pa da kao lider opozicone stranke, kada Koštunica ode u istoriju, zajedno izgradimo Srbiju. Stvarno nisam video i ne mogu da komentarišem", rekao je on.



I stranka G17 plus osudila je pojavljivanje plakata sa fotografijama funkcionera Demokratske stranke Srbije u Beogradu.

"G17 plus smatra da je u demokratskom društvu nedopustivo da se bilo ko na ovakav način diskredituje, bez obzira na politiku koju zastupa", navodi se u saopštenju te stranke.

S druge strane, beogradski odbor Nove Srbije, koji je u koaliciji s DSS-om, osudio je plakate, ocenjujući to kao poziv na linč.

Kako ističe gradski odbor NS-a, taj slučaj, kao i najave nekih stranaka i nevladinih organizacija da će demonstracijama i protestima, pa čak i najavama ugrožavanja lične bezbednosti političkih protivnika, "braniti narodnu volju", predstavlja pokušaj ukidanja demokratskog poretka.

A Srpska radikalna stranka, koja pregovara s DSS-om o formiranju koalicije, čak je optužila Demokratsku stranku i G17 plus da stoje iza
oblepljivanja plakata.

SRS je u saopštenju naveo da lepljenje plakata sa brojevima telefona funkcionera DSS-a predstavlja "pravi zločin fašističkog tipa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: