SMR čeka zvanični poziv

Kompanija Bazni element, čija je kćerka-firma SMR bila drugorangirana na tenderu za privatizaciju RTB-a Bor, saopštila je da čeka zvanični poziv za pregovore o kupovini "Bora".

Izvor: B92

Petak, 11.04.2008.

13:07

Default images

"Otvoreni smo za dijalog, a za to nam je potreban zvaničan poziv", rekla je Tanjugu direktor za odnose sa javnošću u Sektoru za resurse "Baznog elementa" Jelena Rolins. Ona nije želela da govori o tome da li je kompanija spremna da poboljša ranije ponuđene predloge, navodeći da "očekuje poziv i informaciju o preispitivanju rezultata tendera".

"Čekamo da vidimo da li će nas pozvati srpska vlada", rekla je ona i navela da kompanija za sada "prati situaciju" preko medija.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici odlučila da se raskine Ugovor o kupoprodaji RTB Bor sa austrijskim konzorcijumom "A-Tek Industries".

Odlučeno je i da Agencija za privatizaciju pozove na pregovore drugorangiranog učesnika na tenderu - ruski SMR.

Ruska kompanija je na drugom, ponovljenom tenderu za prodaju RTB Bor, raspisanom 31. avgusta 2007. godine, ponudila 370 miliona dolara i investicije od 462 miliona dolara za modernizaciju i razvoj proizvodnje.

Agencija: Poziv sledeće nedelje

Agencija za privatizaciju uputiće sledeće sedmice poziv ruskoj kompaniji SMR za pregovore o sklapanju ugovora o kupovini RTB-a Bor, rečeno je danas Tanjugu u Agenciji za privatizaciju.

Od dana kada Agencija bude uputila poziv ruskom SMR-u za pregovore, ta kompanija ima rok 60 dana da okonča pregovore i zaključi ugovor o kupovini borskog kombinata.

SMR, vlasništvo ruskog magnata Olega Deripaske, kao drugoplasirana na tenderu za RTB Bor, ponudila 370 miliona dolara za kapital i 413 miliona dolara za investicije.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić ukazao je da SMR mora "drastično da popravi ugovor" ukoliko želi da on bude zaključen.

Prema njegovim rečima, SMR mora da promeni i svoj predlog o tome da ne garantuje za ekološke štete u Boru, jer mora da se drži evropskih pravila u zaštiti životne sredine i, takođe, mora da da garancije da će izgraditi novu topionicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: