Nikolić: Šešelj mandatar

Tomislav Nikolić izjavio da će, nakon pobede na izborima, mandat za sastav vlade poveriti "nekom radikalu, možda čak Vojislavu Šešelju".

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2007.

13:27

Default images

Nikolić je u intervjuu "Kuriru" rekao da je više vlasti u rukama premijera nego predsednika države i da se zato Šešelj ne bi uvredio kada bi mu, kao predsednik države, poverio mandat za sastav nove vlade. Vojislav Šešelj nalazi se u pritvoru haškog tribunala, gde mu je u toku suđenje po optužnici za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH i progon hrvatskog stanovništva iz dela Vojvodine.

Nikolić, koji je i zamenik predsednika Srpske radikalne stranke, rekao je da premijer Srbije i lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica treba da se izjasni koga će, od dva glavna kandidata za predsednika Srbije, podržati.

On je kazao i da njemu nije neophodna podrška Koštunice, ali da je "jasno da Koštunica ne može da podrži Tadića".

"U svakom slučaju Koštunica treba da se izjasni. Nije valjda svejedno predsedniku Vlade ko će biti predsednik Republike. Neprirodno je da ta tema njemu nije interesantna", kazao je Nikolić.
Tomislav Nikoliæ (FoNet, arhiva)
Govoreći o odnosu sa gradonačelnicom Novog Sada Majom Gojković, Nikolić je kazao da Novi Sad dobro funkcioniše, da se radikali nisu obrukali i da računa na novu pobedu u tom gradu.

Nikolić je kazao da Gojkovićeva ne učestvuje u njegovoj predizbornoj kampanji, jer je to njena odluka.

On je ponovio da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju ne sme da bude potpisan ukoliko se odnosi na Srbiju bez Kosova i Metohije.

Nikolić je kazao da mu je premijer Koštunica garantovao da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju bez Kosova i Metohije neće biti potpisan.

Radikali posećuju Šešelja 2. januara

Pravni tim SRS-a 2. januara ide u dvodnevnu posetu Vojislavu Šešelju u pritvoru Tribunala u Hagu, najavio je generalni sekretar stranke Aleksandar Vučić.

Dok pravni tim sprema odbranu Šešelja, predsednički kanidiat radikala Tomislav Nikolić u medijima najavljuje da bi budući premijer mogao da bude baš Vojislav Šešelj.

Vučić je pokušao da pojasni Nikolićevu izjavu.

"To je bilo hipotetičko pitanje, šta bi bilo, koga biste voleli... Mi se nadamo da će Vojislav Šešelj da pobedi i u Tribunalu. Ko zna kako će stvari izgledati, kakve ćemo izbore imati, ali ja sam uveren da vi znate da je populatnost Vojislava Šešelja velika u Srbiji", kazao je Vučić.

"Bedž čim se završi kampanja"

Bedž sa likom Vojislava Šešelja neizostavni je deo revera svakog poslanika SRS-a.

Predsednički kanidat Tomislav Nikolić, međutim, od kako je krenuo u kampanju, ne nosi bedž.

Na pitanje zbog čega Nikolić više ne nosi bedž sa likom Šešelja, radikali kažu da samo pravi pauzu zbog kampanje.

Evo kako je izgledao deo razgovora Aleksandra Vučića sa novinarom B92 na tu temu.

Vučić: "Nikolić će uskoro da nosi drugi bedž koji će da ima simbol kampanje, a čim se završi kapmanja, nosiće ponovo bedž Šešelja".

B92: Znači, zameniće Šeselja sa kampanjom?

Vučić: "Nisam ja to tako razumeo, ako vi tako zaključujete..."

B92: Ne, samo pitam.

Vučić: "Ne znam šta vam je smisao, šta hoćete da pitate. Vojislav Šešelj je predsednik stranke. Šta hoćete, da se odrekenemo Vojislava?"

B92: Predlažete ga za premijera, a skidate bedž?

Vučić: "Ja stvarno na tu vrstu bezobrazluka nemam odgovor, znate, ja sam na svakakve vrste beobrazluka od B92 naučio, ali me vas mi je ponekad samo žao. Naročito mi vas je žao što znam da ovaj deo ne smete da pustite, već onaj isečeni deo koji se vama sviđa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: