Okrugli sto o subotičkom pozorištu

Predsednik opštine Subotica Geza danas je organizovao okrugli sto, posvećen rekonstrukciji tamošnjeg narodnog pozorišta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2007.

19:51

Default images

Kučera je izjavio da će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, učiniti sve da projekat rekonstrukcije zgrade subotičkog Narodnog pozorišta bude realizovan. Na skupu je učestvolo dvadesetak stručnjaka različitog profila. Okrugli sto je organizovan posle dva meseca rasprave u javnosti o projektu rekonstrukcije, koji protivnici njegove realizacije smatraju neprikladnim za staro gradsko jezgro.

"Projekat rekonstrukcije narodnog pozorišta u ovom trenutku je najatraktivnija i najznačajnija tema sa kojom se suočio naš grad", rekao je književnik Boško Krstić, učesnik Okruglog stola.

Istoričar Mirko Grlica smatra da je Subotica pred odlukom da li želi da bude grad ili će se povinovati palanačkom duhu.

"Sadašnja zgrada nije se uklapala u okruženje kada je bila izgrađena, ali je bila dokaz opredeljenja budućeg razvoja grada", rekla je Gordana Prćić-Vujnović arhitekta Zavoda za zaštitu spomenika odgovorivši na komenentare da se projekat buduće zgrade pozorišta ne uklapa u postojeće okruženje.

Bivši predsednik opštine Đerđ Sorad, u čijem je mandatu rekonstruisan centar Subotice, podržao je projekat. "Ne treba čekati i izmišljati probleme, već bez bojazni krenuti u akciju.", rekao je Sorad.

Okruglom stolu prisustvovali su stručnjaci različitog profila, od arhitekata do zaposlenika iz pozorišta koji su naglasili da rade u teškim uslovima i da je rekonstrukcija zgrade neophodna.

Predsednik opštine Subotica Geza Kučera rekao je da ga je današnji skup još jednom uverio kako je ideja na kojoj se radi dugo godina vredna pažnje i izuzetno značajna za Subotičane.

O projektu rekonstrukcije subotičkog Narodnog pozorišta uskoro će raspravljati i odbornici Skupštine opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: