Đukanović demantuje povlačenje

Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je da su najave da se povlači iz politike spekulacije.

Izvor: B92

Utorak, 12.09.2006.

10:56

Default images

"Zamislite čoveka koji ide i agituje za svoj politički program, pa u drugoj rečenici najavljuje svoje povlačenje. Dakle, neumesno je bilo i pitanje na tu temu", rekao je Đukanović. On je kazao da ne zna da li da senzacionalne naslove u pojedinim crnogorskim glasilima tumači kao njihovu želju da se to što pre obistini ili "naivnošću da nasednu na neki nejasno interpretiran odgovor", koji je dao nekoj stranoj agenciji.

"Naravno da valjda niko ne očekuje da se o tome šta mislim lično istrčavam i da o tome obaveštavam domaće i strane medije, pre nego što, kao odgovoran čovek, o tome ne porazgovaram sa ljudima sa kojima sam svih ovih godina delio odgovornost za važne državne poslove", rekao je Đukanović.

Američka agencija Asošiejted pres javila je da joj je Đukanović u intervjuu rekao da će u narednih nekoliko nedelja doneti odluku da li da se povuče iz politike, pošto je koalicija koju predvodi ostvarila pobedu na parlamentarnim izborima.

"Pomalo sam umoran i zasićen ovim poslom", preneo je AP Đukanovića. On nije precizirao čime bi se bavio, ukoliko bi odlučio da se povuče iz politike, dok lokalni mediji pišu da će se baviti biznisom.

Đukanović je u tom intervjuu rekao da je njegova vlada završila neke od glavnih poslova na razvoju Crne Gore, ponovnom uspostavljanju njene nezavisnosti i stabilnosti i da je za nekog ko je poneo mnogo od te odgovornosti možda vreme da ode.

"Koalicija na čijem sam čelu sada može opušteno da formira novu Vladu. Crna Gora je na sigurnom putu ka Evropskoj uniji i NATO-u, a na kraju novog četvorogodišnjeg mandata Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije biće na vratima EU", rekao je Đukanović.

Čestitke Solane

Predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana čestitao je građanima i vlastima Crne Gore na tome što su parlamentarni izbori protekli u redu i miru i u skladu s međunarodnim zahtevima i standardima, saopštila je njegova portparolka Kristina Galjak.

Solana očekuje da će nova Vlada nastaviti reforme na putu ka Evropi i omogućiti postizanje sporazuma o novom Ustavu, koji će ispunjavati evropske standarde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: