Ahmadinedžad: Iran neće popustiti

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad odbacio rezoluciju SB UN da Iran do kraja avgusta obustavi svoj nuklearni program.

Izvor: Beta

Utorak, 01.08.2006.

21:01

Default images

Ahmadinedžad je najavio da će Teheran nastaviti sa svojim programom obogaćivanja uranijuma. "Moje reči su reči iranskog naroda. Ssirom Irana postoji jedan slogan: Iranska nacija smatra da ima pravo da razmotri tehnologiju proizvodnje nuklearnog programa u mirnodopske svrhe", rekao je on.

Ahmadinedžad je poručio da Iran neće popustiti pod pretnjama UN. "Ukoliko neko misli da i dalje može da preti iranskoj naciji, moraju da shvate da su grdno pogrešili", rekao je on u govoru koji je emitovala državna televizija.

Savet bezbednosti UN usvojio je juče rezoluciju kojom se Iran poziva da prekine sa obogaćivanjem uranijuma do kraja 31. avgusta ili će biti suočen sa ekonomskim i diplomatskim sankcijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: