Nedelja, 09.07.2006.

12:35

Indija lansirala raketu

Indija je danas prvi put probno lansirala balističku raketu "agni 3", koja može da nosi nuklearno punjenje.

Izvor: Beta

Default images

"Agni 3" ima domet od 4.000 kilometara, što je dovoljno da dosegne na primer Šangaj ili Peking. Raketa je lansirana iz centra u istočnoj indijskoj državi Orisa, rekao je portparol ministarstva odbrane Sitašu Kar i dodao da je lansiranje uspešno obavljeno.

Proba indijske rakete sa najvećim dometom smatra se rutinskim testom, a ne izazivanjem susednog nuklearnog rivala, Pakistana.

Nju Delhi i Islamabad redovno sprovode probna lansiranja, ali obično prethodno o tome obaveste jedan drugog. Ne zna se, međutim, da li je Indija obavestila Pakistan o današnjem lansiranju. Lansirana raketa "agni 3" pala je nedaleko od Nikobarskih ostrva u Bengalskom zalivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: