Sreda, 07.06.2006.

09:42

Kostreš: Prihodi od NIS-a Vojvodini

Bojan Kostreš kaže da bi predstojeća privatizacija Naftne industrije Srbije trebalo da bude urađena po "vertikalnom principu"

Izvor: Beta

Default images

Predsednik Skupštine Vojvodine je u intervjuu za novosadski Građanski list objasnio da to znači prodaju određenog broja akcija čitave kompanije, umesto rasparčavanja na manje kompanije koje bi bile posebno prodavane.

"Mi ćemo tražiti da 50 odsto novca dobijenog prodajom dela kompanije istog momenta bude uplaćeno u budžet Vojvodine, i to ne bi smelo biti sporno. Jednostavno, ne želimo da nam se desi da nam Vlada Srbije duguje mesecima i godinama", rekao je Kostreš. Prema njegovim rečima, deo od ostatka novca od prodaje kompanije morao bi biti utrošen na osavremenjavanje NIS-a, koji mora postati lider na Balkanu.

Kostreš je dodao da je zbrinjavanje radnika koji će posle prodaje postati tehnološki višak najvažniji uslov koji uoči privatizacije NIS-a vojvođanska administracija postavlja republičkim vlastima. "To je uslov svih uslova. Nijedan radnik ne sme ostati nezbrinut, a ja ovakvim stavom ne štitim samo radnike NIS-a, nego i sve Vojvođane, jer ne smemo dozvoliti stvaranje novih socijalnih slučajeva", kazao je Kostreš.

On je rekao da, čak i ako Vlada Srbije uspe da izda koncesije nad delom autoputa Horgoš-Požega, uprkos njegovim naporima i upozorenjima koja je poslao stranim investitorima, ta bitka neće biti gotova, jer se ne može odustati od novca koji pripada Vojvođanima: "Vojvodina će kad-tad dobiti zakonodavnu moć i tada ćemo se izboriti da sredstva na ovaj pljačkaški način ne mogu ići iz Vojvodine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: