Sukob u vrhu Grupe za promjene?

Svetozar Jovićević podneo ostavku na funkciju i članstvo u Grupi za promjene, zbog sukoba oko referenduma.

Izvor: B92

Subota, 15.04.2006.

14:30

Default images

Kako pišu podgoričke Vijesti, prema izvorima iz rukovodstva Grupe za promjene, predsednik Upravnog odbora Grupe se na taj potez odlučio zbog toga što nije uspeo da izdejstvuje da UO, kao rukovodeće telo te organizacije, javno sugeriše pristalicama Grupe za promjene da na referendumu 21. maja, bez obzira na sve deformacije režima, podrže obnovu državne nezavisnosti Crne Gore.

Jovićević je Vijestima potvrdio da je podneo ostavku, ali je odbio da bilo šta dalje komentariše. Prema nezvaničnim informacijama, Jovićević je insistirao na tome da se UO Grupe za promjene, s obzirom na to da su na njenom čelu ljudi koji još od početka 90-ih zagovaraju obnovu samostalnosti Crne Gore, javno oglasi pozivom svojim simpatizerima da zaokruže "da" 21. maja, zato što su istraživanja javnog mnjenja pokazala da među neopredeljenima ima znatan broj simpatizera GZP.

Iznenađeni ostavkom

UO Grupe za promjene iznenađen je ostavkom Svetozara Jovićevića u toj nevladinoj, politički uticajnoj organizaciji. UO GZP naveo je u saopštenju da je Jovićević podneo ostavku bez ikakve najave, a da Jovićević to nije najavio ni na poslednjoj sednici, zbog čega je to telo zatečeno njegovom činom. Ocenjujući da je ta ostavka nanela nesumnjivu političku štetu GZP, UO je naglasio da će ta organizacija, međutim, nastaviti i bez njega borbu za oslobođenje Crne Gore od poslednjeg totalitarnog režima u Evropi.

UO GZP demantovao je navode u listu Vijesti da je Jovićević insistirao na tome da GZP pozove članstvo da na referendumu glasa za nezavisnu Crnu Goru. U saopštenju je navedeno da nije u skladu s programskim opredeljenjima te organizacije da pozove članove i simpatizere da glasaju za nezavisnu Crnu Goru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: