Otvoren sukob Davinić - Dinkić

Ministarstvo odbrane neće dozvoliti nametanje kadrova od ministra finansija Mlađana Dinkića, kaže Prvoslav Davinić.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 18.08.2005.

16:36

Default images

Ministar odbrane je za B92 pojasnio da je neprihvatljiv način na koji je Dinkić javnosti saopštio da je potrebno srediti finansijsku situaciju u Vojsci i da će za zamenika ministra odbrane za kontrolu finansija dovesti bivšeg direktora poreske uprave Aleksandra Radovića i još petnaestak ljudi.

Davinić je ocenio da su takve izjave posredan pokušaj preuzimanja Ministarstva i odbacio bilo kakvu mogućnost angažovanja Radovića u svom ministarstvu:

"Ovakvo mišljenje gospodina Dinkića je njegovo lično mišljenje, mišljenje koje je nanelo veliku štetu stabilnosti ovog sistema i ja mu se stoga suprotstavljam svim sredstvima koja su na mom raspolaganju i najoštrije osuđujem način na koji je on rešio da po njegovom mišljenju pomaže u rešavanju problema u vojsci. Način na koji je on rešio nije za mene prohvatljivi ja taj način odbijam".

Davinić je ocenio da su Dinkićeve tvrdnje da je nesposoban da vodi Ministarstvo, direktno ugrozile bezbednosni sistem zemlje i urušile Davinićev ugled kao prvog čoveka odbrane zemlje. On još dodaje da su Dinkićeve tvrdnje o dugovanjima Crne Gore nedorečene i objasnio da je za finansiranje vojske i gubitan koji je potrastao sa 3 na 6 miliona dianra, odgovorno direktno Ministarstvo finansija.

Kako prenosi Beta, Davinić je danas kazao i to da je Dinkić prekršio "interni dogovor unutar" G17 Plus da se o mogućim problemima i razlikama u stavovima "prvo razgovara interno, a potom izlazi u javnost sa ocenama i saopštenjima.

Povodom ovog sukoba, Predsedništvo G17 Plus doneće odgovarajuću odluku povodom sukoba dva stranačka funkcionera, rekao je danas agenciji Beta šef poslaničke grupe te stranke u Skupštini Srbije Miloljub Albijanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: