Dečaci o Pahomiju peti put

Tri oštećena dečaka peti put su ponovila iskaze u kojima vladiku vranjskog Pahomija optužuju za seksualno zlostavljanje.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2005.

15:10

Default images

Advokati odbrane kažu da se ovih dana napada sve što je sveto srpskom narodu. Dečaci su i u davanju iskaza pred Opštinskim sudom u Nišu, bili dosledni u iskazima u kojima su detaljno opisali na koji način su postali žrtve seksualnog zlostavljanja koje je sprovodio optuženi Tomislav Gačić.

Aleksandar Stojković, zastupnik ostećenih dečaka, rekao je da jedan od oštećenih, po savetu lekara, nije mogao da prisustvuje suđenju jer je u veoma teškom psihičkom stanju, o čemu je sudu predočena medicinska dokumentacija.

Jedan od sveštenika je u hodniku suda dobacio novinarima da dečak nije došao na suđenje jer provodi noći po kafićima, na šta su novinari odgovorili da takav komentar ne dolikuje predstavniku Srpske pravoslavne crkve. Izjavu je dala dečakova majka, ali su advokati odbrane izjavili da je ona uhvaćena u laži i dali pismeni dokaz da optuženi u vreme događaja za koji se tereti bio na drugom mestu.

Miodrag Lazović, advokat odbrane, kaže da iza vladike Pahomija stoji SPC. "Sve se to dešava u sklopu opštih događaja u Srbiji. Vidimo da je mitropolit Jovan otišao na odsluženje kazne, sudi se Pahomiju, vidimo vršljanje nevladinih organizacija, a ja u slučajnosti ne verujem, ni pre, ni sada, ni sutra", izjavio je Lazović.

Zastupnik oštećenih Aleksandar Stojković kaže da je stanje dokaza takvo da je osuđujuća presuda neminovnost i da je dokument koji je predočila odbrana mogao nastati naknadno.

Suđenje se nastavlja 3. oktobra, saslušanjem svedoka, za B92 javlja dopisnica Aleksandra Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: