Petak, 15.07.2005.

10:55

Zaokružuje se kupovina Mobtela

Konzorcijum investitora, okupljenih oko biznismena Martina Šlafa, zaključiće iduće sedmice posao oko kupovine dela Mobtela.

Izvor: Beta

Default images

Kako piše bečki dnevnik "Prese", austrijski biznismeni Martin Šlaf, Jozef Taus i Herbert Kordt prodali su juče za 1,6 milijardi evra bugarski MobilTel austrijskom operateru mobilne telefonije Mobilkomu, tako da će se austrijski investitori sada okrenuti ka realizaciji drugog posla.

List podseća da su ta tri biznismena otkupili polovinu Mobtela od vlasnika BK Grupe Bogoljuba Karića i dodaje da se zaključenje posla oko kupovine udela u Mobtelu očekuje iduće nedelje.

Bečki dnevnik naglašava da austrijski Mobilkom namerava da otkupi i ostatak udela u Mobtelu, koji pripada Vladi Srbije, do kraja godine, ali je to uslovljeno okončanjem "svađe" između Bogoljuba Karića i srpske vlade oko vlasničke strukture, koju će Međunarodni arbitražni sud razmatrati u decembru ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

17 h

Podeli: