Bubalo odlučuje

Komisija za hartije od vrednosti nije razmatrala jedinu prispelu ponudu za preuzimanje hotela "Mažestik".

Izvor: B92

Petak, 27.05.2005.

12:37

Default images

Jučerašnja sednica je odložena, a na pitanje zbog čega, u Komisiji nam je rečeno samo da su u pitanju tehnički razlozi. Prema nezvaničnim informacijama B92, pravi razlog je nalog ministra za privredu Predraga Bubala da se više ne odobravaju ponude za preuzimanje preduzeća, već će ubuduće on odlučivati da li će preduzeća ići na javni tender ili će se akcije prodavati na berzi, iako je zakonom dozvoljeno i javno preuzimanje.

To je prvi praktični rezultat izmena Zakona o privatizaciji i o Akcijskom fondu, po kojima se ministru privrede daju velika ovlašćenja. Ministar Bubalo demantovao je, tokom rasprave o izmenama ovih zakona, da on dobija velika diskreciona prava bez adekvatne kontrole. Sada se čeka da li će Bubalo istu odluku doneti i u slučaju preuzimanja "Večernjih novosti", za  čije je preuzimanje javnu ponudu dostavio nemački koncern "Vac" (Waz), koji je već kupio udeo u listovima "Politika" i "Dnevnik".

Udruženje malih akcionara "Večernjih novosti" uputilo je Bubalu zahtev za hitan sastanak kako bi se razjasnili razlozi za ove poteze.

Bubalo demntuje

Ministar privrede Predrag Bubalo, međutim, demantuje da je zatražio da se bez njegove saglasnosti ne razmatraju ponude za preuzimanje akcija preduzeća u kojima država ima vlasništvo. On kaže da je članovima Komisije skrenuo pažnju da ne žure sa odlučivanjem o pokretanju postupka za preuzimanje dnevnog lista "Večernjih novosti" i beogradskog hotela "Mažestik".

Takođe, Beti je i u Ministarstvu privrede rečeno da Bubalo tvrdi da nije davao nikakave preporuke članovima Komisije povodom ponuda za preuzimanje "Večernjih novosti" i "Mažestika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: