Terminali i plaćenici

Američka kompanija "Din korp internešenel" gradiće teretni terminal na Aerodromu "Beograd", odlučila je tenderska komisija.

Izvor: B92

Sreda, 16.02.2005.

16:20

Default images

Tu odluku je potvrdio i Upravni odbor Aerodroma, a kako se navodi u saopštenju, kompanija "Din korp" i Aerodrom napraviće mešovito preduzeće koje će izgraditi kargo-terminal i skladište, vredno nešto više od 60 miliona dolara. Kargo-terminal, u kojem će moći da budu skladištene sve vrste roba, opasne materije i životinje, trebalo bi da bude izgrađen na površini od 160 hektara.

Početak radova predviđen je za kraj marta, a posao treba da bude završen do septembra ove godine.

Paravan?

Tender za taj posao, na koji se, osim izabrane firme, prijavio i izraelsko-švajcarski konzorcijum "Ejndžel jurop", izazvao je veliku pažnju medija. Beogradska štampa navodi da se "Din korp" bavi obukom i slanjem plaćenih vojnika u ratna područja i da je paravan za prljave poslove CIA. Prema informacijama sa Interneta, izabrana kompanija bavi se kompjuterskim tehnologijama i konsaltingom, ali postoje i oglasi u kojima "Din korp" traži policajce i zatvorske čuvare pod ugovorom s međunarodnim policijskim snagama koje plaća američka vlada za jednogodišnje poslove u Iraku, Avganistanu, Liberiji, Istočnom Timoru i Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: