Stjuardese i stjuarti će štrajkovati

Štrajkački odbor sindikata stjuardesa i stjuarta Srbije saopštava da letačko-kabinsko osoblje "Jata" ne odustaje od štrajka.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 20.01.2005.

15:36

Default images

U saopštenju tog sindikata, negiraju se informacije Medija centra "Jata" da su stjuardese i stjuarti odustali od štrajka najavljenog za 25. januar ove godine. Kako je navedeno, poslovdstvo "Jata", direktno obmanjuje javnost, ako optimistički veruje da bi sa 20 do 30 zaposlenih stjuardesa mogao da održava saobraćaj tokom generalnog štrajka.

Minimalan uslov koji Strukovni sindikat stjuardesa i stjuarta Srbije traži za odlaganje štrajka je da Vlada Srbije ne prizna novi Pojedinačni kolektivni ugovor u "Jatu" i da se isplate zarade za novembar i decembar prošle godine, a stjuardese i stjuarti zahtevaju i potpisivanje posebnog ugovora sa Sindikatom stujuardesa i stjuarata koji se zbog specifičnosti profesije odnosi samo na kabinsko-letačko osoblje.

Štrajkači traže i da im zarade budu 35 odsto od plate pilota-kapetana, restrukturiranje "Jata", smenu Upravnog odbora i poslovodstva kompanije i otvaranje međunarodnog konkursa za generalnog direktora "Jata".

U "Jatu" je nedavno zamrznut štrajk pilota, a avioni nisu uopšte leteli tri dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: