Sreda, 21.07.2004.

16:53

Politička volja da Hadžić "izmakne"

Izvor: B92

Default images

Novinar nedeljnika Vreme, Miloš Vasić, veruje da je postoji politička odluka da se u slučaju Gorana Hadžića odugovlači:

“Svi su vrlo dobro znali gde Goran Hadžić živi. Svi su vrlo dobro znali da je živo čudo što Goran Hadžić do sada nije dobio optužnicu. Da je bilo političke volje, on bi bio pod prismotrom i bio bi ‘dignut’ istog trenutka kada se optužnica pojavila. Očito je postojala politička volja da se Goranu Hadžiću omogući da se izmakne, ako ne i da ga se upozori, na šta cela stvar ‘miriše’”.

Miša Vasić dodaje da je, odugovlačenjem u slučaju Hadžića, Vlada verovatno imala u vidu i četvoricu generala vojske i policije koje traži Haški tribunal: “To je i dalje ista priča, sa ‘devetom rupom na svirali’, sa generalima, sa ovim, sa onim. To je utoliko uočljivije, zato što optužnica protiv Hadžića stiže u trenutku krize sa četiri, odnosno tri generala, kao neka vrsta ponude: hajde uradite bar nešto. Politički gledano, da je Goran Hadžić bio uhapšen i isporučen, smanjio bi se manevarski prostor za odugovlačenje oko ostala tri generala”, kazao je Vasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

15 h

Podeli: