Uhapšen kidnaper iz autobusa

Policija je uhapsila Mendreu Jonela osumnjičenog za nedavni pokušaj otmice devojčice u autobusu na liniji 26 u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 23.03.2010.

13:14

Default images

Kako nam je potvrđeno u policiji za Mendreuom je bila raspisana poternica zbog drugog krivičnog dela, a uhapšen je u beogradskom naselju Voždovac. Mendreu Jonel je prošle nedelje, predstavljajući se kao službeno lice, pokušao da izvede trinaestogodišnju devojčicu iz autobusa. Kada su ga u tome sprečile dve putnice i vozač autobusa, otmičar je pobegao.

Ministar policije Ivica Dačić kaže da je uhapšenom određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i da se ispituju okolnosti koje su dovele do pokušaja kidnapovanja.

“Uhapšen je Jonel Mendreu, 1985. godište, ako sam dobro razumeo, iz Beograda, zbog postojanja osnovane sumnje da je pokušao da otme jednu devojčicu iz gradskog prevoza. Određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati, i radi se naravno na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do ovog slučaja”, kaže Dačić.

Portparol tužilaštva Tomo Zorić najavljuje da će biti podnet zahtev za sprovođenje istrage protiv uhapšenog.

“Više javno tužilaštvo, u Beogradu, podneće zahtev za sprovođenje istrage istražnom sudiji i svakako će zahtevati određivanje pritvora. Tužilaštvo želi da pošalje jednu snažnu poruku javnosti da efikasno okončanje ovog slučaja pokazuje jasnu spremnost i opredeljenost državnih organa, da napadi na decu neće biti tolerisani i mi ćemo sigurno u cilju generalne prevencije zahtevati najstrožije kažnjavanje počinioca, shodno zakonu”, poručuje Zorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: