Petak, 31.01.2014.

17:24

LDP i SDU nastavljaju saradnju

Predsednici LDP i SDU Čedomir Jovanović i Žarko Korać postigli su dogovor o nastavku političke saradnje i očekuje se da će to potvrditi Glavni odbori stranaka.

Izvor: Tanjug

Default images

Rukovodstvo LDP, kako je rečeno Tanjugu u toj stranci, usaglasilo je plan o načinu izlaska na izbore i ušlo u finalnu fazu razgovora sa SDU, ASNS, LSV o zajedničkom nastupu na izborima koji bi omogućio da bude ostvarena ambicija LDP, da nakon izbora bude presudna politička snaga u poslovima koji se u zemlji moraju uraditi za bolju Srbiju. .

"Izborni rezultat LDP je garant da će se nakon izbora to i desiti" kazao je isti izvor.

Rukovodstvo je donelo odluku da se na izbornoj listi omogući prisustvo nestranačih ličnosti koje će iskustvom i profesionalnim biografijama, doprineti u izradi i primeni programske platforme, a težište kampanje će biti borba protiv ekonomske krize.

LDP i SDU su, kako je rečeno, dugogodišnji prirodni saveznici u poslu modernizacije zemlje, sprovođenju reformi, izgradnji nezavisnih i jakih institucija, vladavini prava, borbi za ljudska prava i građanske slobode, zalaganje za tržišnu ekonomiju, suprostavljanju partijskoj državi i insistiranju na promeni Ustava.

"Ovo su ideje i vrednosti na kojima su izgrađene ove dve stranke, koje su godinama takvu politiku branile od drugih političara i stranaka koje na nju danas pristaju iako su bili glavna prepreka u njenoj afirmaciji. Zemlju ne može da promeni jedna stranka ili koalicija nego je to posao u kom mora da učestvuje čitavo društvo" kažu u LDP.

Takođe se ističe i da dve stranke vezuje i insistiranje na otkrivanju političke pozadine ubistva premijera Zorana DJinđića, ne samo zbog činjenice da su Korać i Jovanović bili njegovi saradnici "nego zbog svesti da se slobodna, moderna, i uređenija Srbija ne može izgraditi bez pune istine o atentatu od 12.marta 2003. godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: