Četvrtak, 21.01.2016.

10:37

Čeka se presuda Ivanoviću, rigorozno obezbeđenje

U Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici pred izricanje presude lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću rigorozne su mere obezbeđenja.

Izvor: Beta, Tanjug

Čeka se presuda Ivanoviću, rigorozno obezbeđenje
Foto: Tanjug

Izricanje presude bilo je zakazano za 10 časova, ali je početak odložen zbog problema sa ozvučenjem.

Sudija iz Rumunije Roksana Komša prethodno je dala je pauzu dok tehničke ekipe u sudnici ne otklone kvar sa ozvučenjem. Kvar u međuvremenu nije otklonjen i ozvučenje u sudnici ne radi.

Ispred i u zgradi suda prisutan je veliki broj policajaca. Obe kapije koje vode prema zgradi suda bile su zatvorene i kontrolisali su ih pripadnici Kosovske policije.

Kosovska policija kontroliše i prilazne ulice sudu, a saobraćaj je zatvoren u nekoliko ulica koje vode prema zgradi suda u Kosovskoj Mitrovici.

Pored velikog broja članova porodica, prijatelja, građana i novinarskih ekipa, izricanju presude Ivanoviću i ostalim optuženima prisustvuju i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Dušan Kozarev i oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavičević.

Optuženi su još Dragoljub Delibašić, Nikola i Ilija Vujačić i Aleksandar Lazović.

Suđenje im je počelo u decembru 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: