Četvrtak, 18.10.2012.

23:12

Srbi: Protiv sporazuma o prelazima

Čelnici Srba sa severa Kosova poručili su da ne prihvataju sporazum o integrisanom upravljanju prelazima, koji su uz posredstvo EU postigli Beograd i Priština.

Izvor: Beta

Default images

To su Televiziji Most rekli načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković i predsednici opština Kosovska Mitrovica, Zubin Potok i Leposavić, Krstimir Pantić, Slaviša Ristić i Dragiša Vasić, kao i predsednik Skupštine Opštine Zvečan Momčilo Gvozdić.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković je rekao da je uputio pismo predsedniku i premijeru Srbije, Tomislavu Nikoliću i Ivici Dačiću, u kojem je tražio da se sastanu sa delegacijom Srba sa severa Kosova.

"Rećićemo im da implementacija Sporazuma o prelazima za nas nije prihvatljiva i da ne želimo da živimo u državi Albaniji" rekao je Nedeljković.

Nedeljković je dodao da će od predsednika i premijera tražiti da delegaciji Srba sa severa Kosova predoče platformu za Kosovo i Metohiju.

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić je rekao da će taj sporazum od administrativnih linija napraviti granice: "To će biti klasična granica i mimo svoje volje ostaćemo živimo u tuđoj državi".

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić je ocenio da je barikada na glavnom mostu u tom gradu, koja razdvaja severni od južnog dela grada, sramota za međunarodnu zajednicu, a ne za Srbe koji su je postavili.

Predsednik Opštine Leposavić Dragiša Vasić je rekao da su Srbi na severu Kosova jedinstveni u borbi za opstanak na tom prostoru.

Predstavnici Srba sa severa Kosova pozdravili su odluku Vlade Srbije da spreči da zaposleni na Kosovu primaju platu i iz budžeta Kosova i iz budžeta države Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: