Sreda, 15.12.2004.

14:02

Nastavljeno nadmudrivanje hakera

Rat hakera je nastavljen u sredu, na Internet-stranicama Mladeži Hrvatske demokratske zajednice.

Izvor: B92, index.hr

Default images

U utorak i u noći između utorka i srede web-stranice Mladeži HDZ-a bile blokirane. Kako je izjavila predsednica Mladeži HDZ-a Margareta Mađerić, sa te stranice su nestale sve vesti, a Index.hr ima informacije da je reč o još jednom "delu" hakera koji su u ponedeljak srušili sajt Janice Kostelić.

"Nemojte misliti da iza ovoga što smo uradili stoji nacizam. Odmah se ograđujemo od toga zato što je ovih dana popularno deface-vanje sajtova u svrhu širenja istog. Naravno, rodoljubi jesmo, svako treba voleti svoju naciju i to pokazivati na svaki mogući način. Ovo možda jeste jedan od njih, ali nije propagiranje nacizma. Napravite razliku. Za ono drugo nema mesta u hacking-zajednici", navodi se u poruci ostavljenoj na sajtu.

Hakeri navode da su sajt "napali" zato što su to mogli, zbog propusta u administraciji sajta. Umesto post skriptuma, hakeri su ostavili pesmu "Otadžbina" Đure Jakšića i potpisali se kao Sabb&Oregha Layla.

Zanimljivo je da pomenuti hakeri, iako se pozivaju na Đuru Jakšića, srpsku gramatiku ne poznanju baš najbolje.

Nepoznati haker iz Hrvatske u ponedeljak je na Internet-sajtu RTV "Pink" ostavio specifičnu poruku, a hakeri iz Srbije na to nisu ostali ravnodušni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: