Sreda, 13.01.2016.

08:33

Istanbul: Rusi uhapšeni zbog terorističkog napada

Turska policija je uhapsila trojicu ruskih državljana zbog sumnje da su umešani u teroristički napad koji se u utorak dogodio u Istanbulu.

Izvor: B92

Istanbul: Rusi uhapšeni zbog terorističkog napada
foto: Beta/AP

Kako je prenela turska agencija Dogan, Rusi su uhapšeni u mediteranskom gradu Antaliji, a tom prilikom su zaplenjeni “određeni dokumenti“.

Ruski konzulat u Antaliji je potvrdio da su trojica ruskih državljana zadržana u pritvoru zbog sumnji da su u vezi sa Islamskom državom.

U terorističkom napadu koji se u utorak dogodio u Istanbulu stradalo je desetoro turista, a turska policija je potom uhapsila 15 osoba osumnjičenih za učestvovanje u organizaciji napada.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je ranije da je sirijski bombaš-samoubica odgovoran za eksploziju u istorijskoj turističkoj četvrti u Istanbulu.

Potpredsednik turske vlade Numan Kurtulmus izjavio je da je na osnovu analize raznetih delova tela identifikovan osumnjičeni bombaš-samoubica koji je izazvao eksploziju, te da je reč o 28-godišnjem Sirijcu.

Odnosi Rusije i Turske su verovatno na najnižoj tački u istoriji, nakon što je turski avion tipa F-16 oborio letelicu ruske vojske, kako kaže Ankara iznad turske teritorije, dok Moskva tvrdi da je ruski Su-24 pogođen na sirijskom nebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Evropa gori: Srbija je sledeća

Početak juna doneo je prvi toplotni talas istočnom Mediteranu i vrela vazdušna masa zahvatila je Grčku, Tursku, Kipar. Od danas se ova vrela vazdušna masa kreće i prema našem području.

12:43

6.6.2024.

1 d

Podeli: