Zanimljivosti 9

07.06.2024.

15:30

Kinezi imaju rešenje za one koji bahato parkiraju VIDEO

Idealno za pomeranje automobila bezobzirnih vozača koji parkiraju na mestima predviđenim za invalide.

Izvor: Revijahak

Kinezi imaju rešenje za one koji bahato parkiraju VIDEO
Shutterstock/hxdbzxy

Podeli:

Da bi kaznile vozače koji nepropisno parkiraju, kineske vlasti koriste jednostavan metod. Nema klasičnog "pauka", već je tu daljinski upravljani robot koji liči na "paletara" bez manuelnih komandi.

Robote koji mogu da premeštaju automobile policija ne koristi samo za pomeranje nepravilno parkiranih automobila. Takođe se već koriste u tržnim centrima, parkiralištima i nekim aerodromima kako bi korisnicima uštedeli vreme.

Ovi roboti su lagani uređaji specijalno dizajnirani za efikasno podizanje i pomeranje vozila u najkraćem mogućem roku, piše Ravijahak.

Da bi to uradili, imaju pokretnu osnovu koja im omogućava da manevrišu i kreću se u različitim pravcima (ili rotiraju do 360 stepeni ako je potrebno), hidraulički sistem za podizanje i razne čipove i senzore.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AI Councillor (@aicouncillor)

Tehnologija ovih robota omogućava im da otkriju prepreke i budu precizno navođeni, obično od strane policajca ili operatera koristeći daljinski upravljač.

A šta se dešava kada u blizini nema slobodnog prostora? Osim kazne za nepropisno parkiranje, vozač će morati da plati i naknadu za odvoženje sa lica mesta.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: