Ponedeljak, 12.06.2000.

22:07

MILOSEVIC URUCIO LI PENGU ORDEN VELIKE JUGOSLOVENSKE ZVEZDE

Izvor: B92

Default images

21:00 Predsednik Jugoslavije Slobodan Milosevic primio je u ponedeljak u Belom dvoru predsednika Stalnog komiteta Svekineske narodne skupstine Li Penga, kome je urucio Orden velike jugoslovenske zvezde. Tokom razgovora razmotreni su osnovni pravci daljeg razvoja bilateralnih odnosa Jugoslavije i Kine, i pitanja svetskih odnosa i saradnje dve zemlje na medjunarodnom planu, prenosi Radio-televizija Srbije. Milosevic je izjavio da impresivni ekonomski uspesi koje postize Kina podsticu jugoslovenska preduzeca da se intenzivno povezuju i ucestvuju u zajednickim poslovima sa kineskim poslovnim partnerima, navela je RTS. "Pomoc NR Kine u obnovi nase zemlje predstavlja izraz solidarnosti prijateljskog kineskog naroda koju narod Jugoslavije visoko ceni", rekao je Milosevic. Milosevic i Li Peng konstatovali su da medjunarodne snage na Kosovu i Metohiji nisu ispunile nijednu od uloga koje su dobile Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, i ocenili da one zato moraju biti povucene iz juzne srpske pokrajine. Nakon razgovora Li Peng i njegova supruga Dzu Lin ostali su na veceri kod predsednika Milosevica i njegove supruge Mirjane Markovic. Predsednik Stalnog komiteta Svekineske narodne skupstine Li Peng je u toku dana u jugoslovenskom parlamentu imao sastanak i sa predsednicima oba veca Savezne skupstine Milomirom Minicem i Srdjom Bozovicem. Minic i Bozovic upoznali su gosta iz Kine sa posledicama agresije NATO na Jugoslavije, rezultatima u obnovi zemlje i razvojnim planovima, prenosi Radio-televizija Srbije. Visoka kineska delegacija obisla je danas most u Ostruznici, srusen tokom proslogodisnjeg rata. Li Peng je, tom prilikom, izrazio uverenje da ce jugoslovenski narod smoci snage da prevazidje trenutne teskoce i ostvari nove rezultate u ekonomskoj obnovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: