Sreda, 11.01.2012.

23:03

U Moskvi o Miri Marković i Kariću

Republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac razmatraće u Moskvi s generalnim tužiocem Rusije Jurijem Čajkom postupke protiv Mire Marković i Marka Miloševića.

Izvor: B92, Beta

Default images

B92 saznaje da će tužiteljka Dolovac pokrenuti pitanje azila koji su članovi porodice Milošević dobili u Rusiji, ali će ruskom kolegi predložiti i mere za prevazilaženje problema koji su nastali u sudskim postupcima koji se vode u Srbiji, a čiji akteri imaju azil u Rusiji ili postoji bojazan da će ga eventualno dobiti.

Inače, državna javna tužiteljka Srbije i ruski generalni državni tužilac Jurij Čajka potpisali su danas u Moskvi sporazum o saradnji dva tužilaštva.

Sporazum podrazumeva intenzivnu saradnju u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma, korupcije, ekstremizma, prometa
oružja, narkotika i krivičnih dela u oblasti visokotehnološkog kriminala i drugih opasnih krivičnih dela.

Sporazum predviđa i da svaka strana imenuje jednu ili više osoba za kontakt koje su odgovorne za održavanje direktne veze dva tužilaštva, što će omogućiti brzu i efikasnu razmenu dokaza i informacija.

Tužilaštvo je saopštilo da će se Zagorka Dolovac u Moskvi sastati i s predsednikom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: