Utorak, 10.11.2009.

14:08

Poziv Srbima da izađu na izbore

Više od 90 srpskih intelektualaca apelovalo je na srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji da učestvuju na lokalnim izborima zakazanim za 15. novembar.

Izvor: Tanjug

Default images

Među potpisnicima apela su Biljana Kovačević-Vučo, Borka Pavićević, Čedomir Jovanović, Dimitrije Boarov, Dušan Janjić, Filip David, Latinka Perović, Lula Mikijelj, Ljubomir Živkov, Miljenko Dereta, Mirjana Karanović i Slobodan Šijan.

"Učešćem na izborima Srbi na Kosovu pokazali bi odgovornost za sopstvenu budućnost, a samo aktivnim učestvovanjem u političkom životu Kosova srpska zajednica može efikasno da rešava najznačajnije svakodnevne probleme - statusna i imovinska, bezbednosna, ekonomska i socijalna, obrazovanje, zdravstvo i druga pitanja od egzistencijalne važnosti", navedeno je u apelu dostavljenom danas Tanjugu.

Više od 90 intelektualaca poručilo je da je "istrajavanje na ignorisanju predstojećih lokalnih izbora u Pokrajini nerazumno i neproduktivno za srpsku zajednicu", a da bi, sa druge strane, "učestvovanjem na tim izborima Srbi pokazali svest o složenosti sopstvenog položaja, ali i položaja Srbije".

"Samo ekonomski stabilna i politički konstruktivna srpska zajednica može obezbediti svoj trajni opstanak na Kosovu i postati samostalni društveno-politički akter", piše u saopštenju.

S druge strane, ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ponovio je sinoć za B92 da ne postoje uslovi za to da Srbi izađu na predstojeće lokalne izbore u pokrajini, dodavši da vlast u Srbiji neće nikome uskraćivati demokratsko pravo na izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: