Četvrtak, 09.08.2012.

12:22

"Do UO Agrobanke stizalo sve čisto"

Bivši član UO Agrobanke Danilo Šuković kaže da je sve što je dolazilo do Upravnog odbora te banke "bilo čisto" i da ništa nije ukazivalo na korupciju.

Izvor: Beta

Default images

"Sve što je dolazilo na Upravni odbor bilo je čisto. Da li je neko radio nešto loše sa papirima, to ja ne mogu znati. Da je nešto ukazivalo na korupciju, ja bih tog momenta izašao iz Upravnog odbora, ja nisam stekao dojam, ne mogu ništa da kažem", rekao je Šuković, koji je i član Saveta za borbu protiv korupcije.

Upitan da li su on i ostali članovi Upravnog odbora Agrobanke imali uvid u poslovanje banke i da li je moguće da je banka napravila gubitak od 300 miliona evra, odgvorio je da ne zna i da postoje različite tvrdnje.

"Ne znam - neki tvrde, ovi koji su radili, da to nije realno, ovi da jeste, to treba sve da se ispita i da se vidi. Ono što je dolazilo na Upravni odbor, papiri, toga ništa nije bilo, bio je pozitivan rezultat i svi su papiri bili takvi", rekao je Šuković.

On je naveo da eventualne zloupotrebe nije mogao da izvede jedan čovek, nego više njih, ali da podaci koji bi ukazivali na to nisu stizali do Upravnog odbora.

Upravni odbor, čiji je Šuković bio član, razrešen je uvođenjem prinudne uprave 29. decembra 2011. godine kada su razrešeni i članovi Izvršnog odbora Agrobanke.

Bivši predsednik Izvršnog odbora Agrobanke Dušan Antonić i sedmorica njegovih saradnika iz banke i privatnih firmi uhapšeni su juče zbog sumnje da su zloupotrebljavali kredite, a tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da policija proverava sve sporne i nenaplaćene kredite te banke.

Policija je danas u prisustvu zamenika tužioca za organizovani kriminal saslušala osmoro osumnjičenih za "slučaj Agrobanka" i donela rešenje o tome da ih zadrži u pritvoru 48 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

14 h

Podeli: