Sreda, 07.12.2011.

12:52

Pokušaj samoubistva s mosta

Mlađa ženska osoba pokušala da se ubije skokom s Brankovog mosta u Beogradu oko podneva, ali ju je u tome, brzom intervencijom, sprečila policija.

Izvor: Tanjug

Default images

Hitna pomoć i ekipa policije stigli su u momentu kada je žena, očigledno u nameri da se ubije, sa sebe skinula odeću, ostavila torbu i spremila se za skok u Savu.

Jedan od policajaca na mestu zbivanja izjavio je Tanjugu da je reč o ženi staroj 35 godina.

Brankov most je jedna od tačaka u Beogradu gde se najčešće događaju samoubistva i pokušaji samoubistava.

Prema broju samoubistava - 19 na 100.000 stanovnika - Srbija je na 13. mestu u svetu, a mentalni poremećaji, kao što su depresija i zloupotreba psihoaktivnih supstanci uzroci su u više od 90 odsto slučajeva.

Praksa psihijatara ukazuje na to da žene češće od muškaraca pokušavaju da izvrše samoubistvo, ali da muškarci u tome češće uspevaju i to u srazmeri tri prema jedan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: