Utorak, 02.07.2013.

11:51

Odloženo suđenje Obradoviću

Ponovljeno suđenje vođi organizacije "Obraz" Mladenu Obradoviću zbog organizovanja nereda na Paradi ponosa u Beogradu 2010. odloženo je za 23. oktobar.

Izvor: Tanjug

Default images

Na današnje ročište u Višem sudu u Beogradu nisu došli svi optuženi.

Osim Obradovića u ovom procesu se sudi i njegovoj supruzi Jeleni Ćalić Obradović, kao i još 12 pripadnika "Obraza" čije je delovanje u junu prošle godine zabranio Ustavni sud na zahtev Republičkog javnog tužilaštva.

Suđenje im se ponavlja jer Apelacioni sud u Beogradu zimus ukinuo presudu kojom je Obradović bio osuđen na dve godine zatvora zbog izazivanja nereda na Paradi ponosa u Beogradu, 2010. kada je u sukobima policije i protivnika gej parade povredeno više od 100 ljudi.

Njegova supruga bila je osuđena na godinu dana kućnog zatvora jer je tada bila u osmom mesecu trudnoće, dok su članovi "„Obraza" Krsto Milovanović i Damir Grbić osuđeni su na po godinu i po zatvora, a ostali optuženi za učestvovanje u neredima osuđeni na kazne od osam meseci do godinu zatvora.

Novo suđenje je počelo u aprilu. Obradović se tereti da je sa još trojicom kolovodja organizovao nerede, odredivši grupe koje će činiti nasilje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: