Ponedeljak, 01.02.2010.

16:12

Sabor podržava Hrvate u BiH

Sabor Hrvatske bi uskoro trebalo da izglasa deklaraciju o podršci hrvatskom narodu u BiH u procesu ustavnih promena, kaže poslanik Sabora Rade Bošnjak.

Izvor: Beta

Default images

On je u Banjaluci, posle sastanka sa potpredsednikom Republike Srpske (RS) Davorom Čordašem, rekao da Hrvatska nije zadovoljna položajem Hrvata u BiH. Bošnjak je istakao da Hrvatska ne može da se meša u unutrašnje stvari druge države, ali da, prema Ustavu i Dejtonskom sporazumu, ima obavezu da se brine o Hrvatima u BiH.

On je rekao da će u deklaraciji Sabora biti istaknuta zainteresovanost za ravnopravnost Hrvata u BiH pošto se, po njegovim rečima, smatra da Hrvati u BiH nisu ravnopravni u odnosu na Srbe i Bošnjake - druga dva konstitutivna naroda BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: