Sutra konstituisanje Skupštine

Poslanici republičkog parlamenta ponovo će u klupe sutra. Za 16 sati zakazana je sednica Skupštine.

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

15:43

Default images

Prvu sednicu novog saziva vodiće najstariji poslanik osamdesetpetogodišnji Milan Korać, penzioner iz Novog Sada koji je radni vek proveo u NIS-u, a politikom je počeo da se bavi kada je otišao u penziju.

"Nemam tremu, s obzirom na iskustvo, da sam 40 godina radio i bio u raznim situacijama, i političkim i privrednim, to je uobičajeno. Normalno da čovek malo oseća tremu, ali... naravno da će sve biti u redu", kaže Korać.

Najstarijem u Skupštini pomagaće najmlađi. Četiri izborne liste koje su dobile najveći broj mandata zastupaće poslanici bez ikakvog polaničkog iskustva. Među njima je dvadesetšetogodišnja studentkinja medicine Jovana Jovanović, koja u Skupštinu ulazi iz opozicije.

"Pre svega da kažem da je velika čast, zadovoljstvo, ali i obaveza danas biti i u ovim godinama poslanik, odnosno poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije i radiću na tome da ispunim svoje obaveze, odnosno da građane Srbije predstavljam u parlamentu. I što se tiče pripreme za prvu sednicu, pročitala sam poslanik o radu u Narodnoj skupštini, imam iskustvo u radu u loaklnoj skupštini, tako da mi je to velika pomoć, a naravno i punu pomoć i podršku imam od svojih stranačkih kolega", kaže Jovana Jovanović.

250 poslanika sa 7 izbornih lista deliće poslaničke klupe, među njima ubedljivo najviše naprednjaka.

U ovom sazivu dominiraju ekonomisti, za njima slede inženjeri, profesori, politikolozi, pravnici, lekari, penzioneri i par slobodnih umetnika. Skoro svako treće mesto u novoj skupštini rezervisano je za poslanice.

Putni troškovi u naredne četiri godine ne bi trebalo da prave problem, pošto većina poslanika na Trg Nikole Pašića 13 dolazi iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: