Izbori, potrebni ili nerealni?

Šef Poslaničkog kluba SNS Veroljub Arsić kaže da u Beogradu i Vojvodini treba da se raspišu novi izbori.Poslanik PUPS Momo Čolaković kaže da su izbori nerealni.

Izvor: B92

Nedelja, 19.05.2013.

23:15

Default images

"Trenutna politička situacija u Beogradu i Vojvodini je takva da vlast ima legalitet, ali nema legitimitet pred građanima", rekao je Arsić Tanjugu.

Raspisivanje vanrednih izbora u Vojvodini i Beogradu ranije danas zatražio je lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić, ocenjujući da vlasti koje upravljaju tim regionima ne rade dovoljno dobro zbog čega, umesto da budu motor razvoja države, i Beograd i Vojvodina zaostaju.

Dinkić je, govoreći na izbornoj skupštini URS, najavio da će ta stranka do kraja leta imati program za razvoj Vojvodine, jer onaj koji sprovodi sadašnja administracija u pokrajini očigledno nije dobar.

Kada je reč o Beogradu, Dinkić je istakao da je sve što se desilo u poslednjih deset godina u glavnom gradu uradila administracija Nenada Bogdanovića, uključujući pribavljanje sredstava za Most na Adi, a da drugi veliki infrastrukturni projekat most kod Borče sprovodi republička vlada.

Prema njegovim rečima, dobro je da Beograd dobija mostove, ali je nedopustivo da u njemu ne funkcioniše gradski prevoz, da se ne koriste potencijali za razvoj IT industrije, da ne rade istraživački centri...

Poslanik PUPS Momo Čolaković izjavio je danas da je neralno očekivati raspisivanje vanrednih izbora u Vojvodini, u kojoj postoji stabilna većina u pokrajinskom parlamentu, ali i u Beogradu, jer gradska vlast dobro funkcioniše.

"Mislim da za sada, kada je reč o Vojvodini, nije realno očekivati da će biti raspisani izbori. U parlamentu Vojvodine postoji ogromna većina i bez obzira na volju i želju to nije realno", rekao je Čolaković Tanjugu.

Čolaković, koji je u prethodnom sazivu bio šef poslaničke grupe PUPS, rekao je i da, što se tiče Beograda, nema potrebe za raspisivanjem izbora sve dok funkcioniše gradska vlast.

"Kada sadašnja valst izgubi većinu i ako drugi koalicioni partneri naprave većinu, tada bi to bilo moguće", zaključio je on.

Lider URS Mlađan Dinkciha zatražio je ranije danas na izbornoj skupštini raspisivanje izbora u Vojvodini i Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: