Nigerija:Sukob vojske i Boko Harama

Nigerijska vojska sukobila se sa islamistima grupe Boko Haram u gradu Maiduguri na severoistoku zemlje i tom prilikom stradao je jedan vojnik i 13 pobunjenika.

Izvor: B92

Utorak, 01.01.2013.

21:55

Default images

"Danas oko 16 sati pripadnici vojske sukobili su sa sa teroristima Boko Harama u dve gradske četvrti", saopštio je predstavnik lokalnih oružanih snaga Sagir Musa, a preneo AFP.

Prema njegovim rečima, u sukobu je poginuo jedan vojnik a dvojica su ranjena, dok je poginulo 13 terorista, rekao je on.

Naoružana grupa Boko Haram formirana je 2002. godine i zalaže se za uvođenje šerijatskog zakona u celoj Nigeriji, uključujući i jug zemlje, gde pretežno žive hrišćani i animisti.

U napadima te grupe, prošle godine je, kako navodi agencija AP, poginulo više od 780 ljudi, najviše od kada je ta grupa aktivna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: