"Eko kesa za čistiji grad"

Žiteljima Starog grada podeljene su specijalne biorazgradive kese u koje će odlagati papirnu, metalnu i plastičnu ambalažu.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 05.12.2011.

18:27

Default images

Žiteljima Starog grada podeljene su specijalne biorazgradive kese u koje će odlagati papirnu, metalnu i plastičnu ambalažu.

Predsednica Gradskog odbora Stari grad Mirjana Božidarević je izjavila da podela eko kesa za separaciju otpada i afirmisanje reciklaže predstavlja jedan vid edukacije i pozvala sugrađane da podrže tu akciju i na taj način pomognu razvoju reciklaže otpada.

Iz "Čistoće" najavljuju da će do kraja sledeće godine sve beogradske opštine biti uključene u projekat "Eko kesa".

Biorazgradive kese obezbedilo je preduzeće "Ekostar pak", koje je, kao nacionalni operater sistema za upravljanje ambalažnim otpadom, prepoznalo značaj projekta "Eko kesa", koji ima za cilj stvaranje zdravijeg okruženja i unapređenje svesti građana o značaju pravilnog ophođenja prema životnoj sredini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: