Cecinoj sestri skinuta narukvica

Lidiji Veličković-Ocokoljić je skinuta elektronska narukvica sa noge, pošto je odslužila šestomesečnu kaznu kućnog zatvora.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.11.2011.

23:41

Default images

Veličković-Ocokoljić, koja je sestra folk pevačice Svetlane Ražnatović, odslužila je nešto više od 4 meseca u kućnom zatvoru pod elektronskim nadzorom, pošto je tokom akcije "Sablja" provela gotovo dva meseca u pritvoru koji je uračunat u kaznu.

Presudom Višeg suda u Beogardu, Ocokoljić-Veličković je osudjena na šest meseci kućnog zatvora, dok je njena sestra osudjena na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor, tako da kuću neće moći da napušta do februara iduće godine.

Pored kućnog zatvora, sestre su presudiom obavezane da plate milion i po evra.

Prvu ratu od pola miliona evra su platile u julu, dok im druga rata prispeva krajem decembra, a treću će morati da plate do isteka 2012.

Više tužilaštvo u Beogradu krajem marta je podiglo optužnicu protiv Ražnatovićeve, zbog sumnje da je sa saradnicima protivpravno prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove, kao i držanja 11 pištolja bez dozvole.

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširivana, osim Ražnatovićeve optužnicom su obuhvaćeni njena sestra i nekadašnji rukovodioci FK "Obilića" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: