Đukanović o problemima sa Srbijom

Srbija i njene institucije, političke i duhovne, stalno pokreću teme koje suštinski dovode u pitanje status i identitet Crne Gore, tvrdi za B92 Milo Đukanović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2011.

17:22

Default images

Upravo to predstavlja problem u saradnji Srbije i Crne Gore, izjavljuje bivši crnogorski premijer i lider DPS-a.

Đukanović navodi da Crna Gora sa Srbijom želi da gradi najbolje moguće odnose, ali da očekuje da se u Srbiji sa više uvažavanja govori o crnogorskoj nezavisnosti, kulturnom identitetu i demokratskoj volji građana.

Bivši lideri balkanskih zemalja su na konferenciji u Bečićima zaključili da Srbija predstavlja jedan od ključnih problema u regionu jer ne prihvata realnost o Kosovu. Đukanović je tom prilikom rekao da za rešavanje problema Srbije i Kosova treba mnogo vremena i da Beogradu i Prištini treba pomoći tako da Beograd shvati da je "nemoguća revizija granica i da je Kosovo nezavisno".

Sa Milom Đukanovićem u Budvi razgovarala je novinarka B92 Ljubica Gojgić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: