Direktorat odbacio turski predlog

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije nije odobrio turskoj avio-kompaniji "Atlas džet" šest čarter letova sedmično na liniji Beograd - Antalija.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2009.

17:19

Default images

Kako se navodi u saopštenju Direktorata, srpska avio-kompanija "Jat ervejz" ima dovoljno kapaciteta da u čarter saobraćaju preveze turiste iz Srbije u Tursku, tako da nema mogućnosti za proširenje letova koje bi obavljala neka turska avio-kompanija.

Direktorat je zatražio do turskih vazduhoplovnih vlasti da najkasnije do 1. juna dostave odgovor o tome da li "Jat ervejz" može da obavlja čarter letove do turističkih odredišta u Turskoj, a ukoliko do tada ne stigne odgovor smatraće da je zahtev odbijen.

U redovnom avionskom saobraćaju, gde se poštuje princip jednakog broja letova za obe strane, turskoj aviokompaniji "Turkiš erlajns" omogućena je veća ponuda nego "Jat ervejzu", ali se kod čarter letova ostaje pri stavu da domaće turiste voze domaće avio-kompanije, navodi se u saopštenju.

Ambasador Turske u Beogradu Suha Umar izjavio je juče da bi pitanje dozvola za čarter letove "Jat ervejza" u Tursku moglo da bude rešeno ukoliko srpske vazduhoplovne vlasti daju dozvole za čarter letove turskih kompanija.

Umar je agenciji Beta kazao da su dve privatne turske avio-kompanije zatražile dozvole za šest čarter letova sedmično od Beograda do letovališta u Turskoj, naspram 18 letova sedmično, koje traži "Jat ervejz".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: