Slavlje i neredi u Barseloni

Više od 100 osoba je uhapšeno, a 153 su povređene u neredima posle proslave Barseloninog osvajanja titule klupskog fudbalskog prvaka Evrope.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 28.05.2009.

15:01

Default images

Policija je saopštila da je zbog narušavanja javnog reda i mira, vandalizma i odbijanja da se povinuju naređenjima u Barseloni uhapsila 119 osoba, a još 15 njih u okolnim katalonskim gradovima Ljeidi, Taragoni, Đironi, Granjolersu i Igualadi.

Među povređenima je i 89 policajaca, od kojih su dvojica završili u bolnici.

Gradske vlasti Barselone saopštile su da je u neredima učestvovalo oko 500 huligana, a štetu su procenile na između 74.000 i 100.000 evra.

Pobedu Barselone nad Mančester junajtedom od 2:0 u sinoćnjem finalu Lige šampiona u Rimu inače je u ulici La Rambla u Barseloni proslavljalo oko 100.000 ljudi.

Igrači Barselone, koja je titulu prvaka Evrope osvojila treći put, u grad će stići kasnije danas, a uprava kluba je navijače pozvala da odustanu od dočeka na stadionu, jer neće moći da vide svoje miljenike. Ekipa će potom kružiti gradom u autobusu sa otvorenim krovom.

Napad na navijače Barselone u Nigeriji

Navijač Mančester junajteda usmrtio je sinoć vozilom u nigerijskon gradu Ogbou četvoricu pristalica Barselone nakon završetka finalnog meča Lige šampiona.

Kako su naveli očevici, gnevni navijač se zaleteo minibusom na pristalice Barselone, koji su proslavljali osvajanje titule evropskog prvaka.

Policijski izvori su saopštili da je vozač odmah uhapšen i da je, pored žrtava, povređeno još deset osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: