KIM Radio: Rekonfiguracija UNMIK-a?

Radna grupa sastavljena od predstavnika EU, UN i Međunarodne civilne kancelarije u Prištini traži formulu po kojoj će se UNMIK na Kosovu transformisati.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 10.04.2008.

14:58

Default images

Zbog podele koja je nastala u Savetu bezbednosti, UNMIK formalno ne može da prestane da postoji i nije mu dozvoljeno da krene u proces tranzicije. Umesto toga, koristi se formulacija "proces rekonfiguracije, zbog prilagođavanja na nove okolnosti", kojom je predviđeno da se UNMIK redukuje i vremenom potpuno izgubi ulogu, saznaje KIM radio.

Radna grupa traži rešenje da se "izbegne preklapanje funkcija na Kosovu u periodu posle juna 2008. godine".

Proces rekonfiguracije omogućio bi da se u određenom periodu prevaziđe sadašnja blokada povlačenja UNMIK-a, koja je nastala zbog podele oko Kosova u Savetu bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: