Roditelji traže novu školu

Roditelji 59 učenika od prvog do četvrtog razreda iz sela Supska u opštini Ćuprija od juče ne dozvoljavaju svojoj deci da idu u školu.

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2008.

14:26

Default images

Roditelji učenika osnovne škole "13. oktobar" u ovom gradu zahtevaju da im Ministarstvo prosvete i opština pod hitno uplate obećana sredstva za izgradnju nove škole ili rekonstrukcije postojeće u svom selu, koja je oštećena eksplozijom vojnog skladišta kod Paraćina, oktobra 2006. godine.

Odluka da đaci iz ovog sela prekinu sa pohađanjem nastave doneta je na zboru roditelja koji već dve godine slušaju samo obećanja da će im škola biti sanirana ili napravljena nova.

"Građevinska inspekcija iz opštine i republike je posle eksplozije vojnog skladišta zabranila dalje korišćenje škole usled velikih oštećenja, pare nam je obećala i opština i republika i sada je našem strpljenju kraj", izjavio je predsednik školskog odbora Jugoslav Radovanović.

Prema rečima Radovanovića, za rekonstrukciju postojeće škole u Supskoj, najvećem selu ove opštine od 2.500 stanovnika, udaljenom pet kilometara od grada, potrebno je 10 miliona dinara a za izgradnju nove od 600 kvadrata oko 20 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: