Hapšenje zbog ekologije

U Leskovcu je uhapšen Miloša Jovaševića iz Crne Trave zbog sumnje da je izvršio krivično delo zagađenja životne sredine.

Izvor: B92

Subota, 26.11.2005.

13:53

Default images

Policija navodi da on, prilikom pretakanja nafte iz jednog u drugi rezervoar 21.novembra, nije isključio pumpu za pretakanje. Došlo je do prekomernog rada pumpe i prelivanja najmanje 300 litara nafte i oticanja u reku Vlasinu, čiji je ceo rečni tok zagađen naftom.

Jovašević radi na rukovanju i održavanju centralnog grejanja u Tehničkoj školi Milentije Popović u Crnoj Travi. Zbog ove ekološke katastrofe oko 18.000 stanovnika Vlasotinca već peti ne sme da koristi vodu iz gradskog vodovoda za piće, a prema poslednjim merenjima, nafta je u vodi iz reke prisutna u sto puta većoj količini od dozvoljene.

Pripadnici odseka za suzbijanje privrednog kriminala kriminalističke policije leskovačkog SUP uhapsili su ga juče i predali istražnom sudiji Opštinkog suda u Vlasotincu.

Republički sanitarni inspektor Goran Stamenković rekao je danas Beti da će "najverovatnije" sutra biti ukinuta zabrana upotrebe vode iz Vlasine, budući da se prisustvo nafte u vodi značajno smanjilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: