Ljajić: Još čekam stav DS

Lider SDPS Rašim Ljajić izjavio je da još nije postignut dogovor o eventualnom ulasku te stranke u novu vladu, i da se i dalje čeka na stav DS.

Info

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 18.07.2012.

07:35

Default images

Ukoliko odgovor bude negativan razgovori o učešću u većini neće biti nastavljeni, kaže Ljajić.

Ljajić je u izjavi Tanjugu rekao da agonija oko ulaska SDPS u vladu koju će činiti naprednjaci, koalicija oko socijalista i URS mora da se završi na jedna ili drugi način i da će ona, u svakom slučaju, danas dobiti epilog "jer ovo dalje ne vodi ničemu i nikuda".

On je podvukao da u ovom trenutku još nema stava demokrata i da je, prema tome, izlišno govoriti o tome da SDPS ulazi u vladu, o čemu sprekulišu beogradski mediji.

"Bez stava DS kao našeg koalicionog partnera nećemo ulaziti ni u kakve detaljne i konkretne razgvore. Za mene je to od presudne važnosti zato što hoću do kraja da ostanem korektan", naglasio je Ljajić.

On je podsetio da osim načelnih razgovora koje je imao sa mandatarom Ivicom Dačićem i vršiocem dužnosti predsednika SNS Aleksandrom Vučićem nije bilo nikakvih konkretnih i detaljih razgovora, jer su, kako je dodao, Vučić i Dačić uvažili odluku da se čeka na stav demokrata.
"Ako odluka bude negativna nećemo voditi nikakve dalje razgovore", zaključio je Ljajić.

"Naprednjaci nisu još izašli konkretno sa ponudom za resor", kazao je Ljajić.

"Danas" navodi da izvori tog lista tvrde da je predsedniku Socijaldemokratske partije Srbije ponuđeno da bude istovremeno i potpredsednik vlade i ministar.

Ljajić se proteklih dana o učešću u vladi razgovarao sa mandatarom Ivicom Dačićem i v.d. predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem.

"Razgovor sa Vučićem je bio vrlo iskren i otvoren, a ponuda više nego korektna pod uslovom da lično uđem u vladu", naveo je Ljajić nakon sastanka sa liderom naprednjaka i dodao da bi vlada bila manja ukoliko bi u nju ušao neki drugi predstavnik SDPS, a ne on.

On je ranije za "Press" izjavio da sigurno neće biti ministar u novoj vladi, ali da se razmatra mogućnost ulaska njegove stranke u vladu.

Dačić je o ulasku u vladu razgovarao i sa predsednikom Saveta vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom koji je, nakon sastanka, izjavio da SVM neće biti deo parlamentarne većine, ali da podržava program i ciljeve vlade.

Ponudu za učešće u budućoj vladi dobio je i predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin. On će, kako je rekao, uskoro doneti odluku da li će ta partija biti deo nove većine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: