"Prvo program vlade pa premijer"

DS će kada postigne dogovor sa koalicionim partnerima SPS-PUPS-JS oko programa nove vlade saopštiti imena za premijera, izjavio je funkcioner DS Oliver Dulić.

Info

Izvor: B92

Subota, 26.05.2012.

12:01

Default images

On je rekao i da je predsednistvo DS razgovaralo o programskim načelima nove vlade i da je donet zaključak da se nastave pregovori sa koalicionim partnerima (SPS-PUPS-JS) sa kojima je postignut dogovor o formiranju vlade.

Dulić je precizirao i da na sednici predsedništva "nije bilo reči o kadrovskim rešenjima niti će o njima biti reči dok se ne usvoje svi oni poslovi i programi te vlade koji će uslediti nakon dogovora sa koaliconim partnerima".

"Mogli ste da čujete koja su ta načela - ona se tiču razvoja zemlje, obezbeđivanja nastavka evropskih integracija, zaštita nacionalnih interesa, borbe za pravedno društvo i borba protiv korupcije", rekao je on.

Dulić je naglasio i da će DS "u narednom periodu kada se postigne dogovor sa koalicionim partnerima oko programa nove vlade izaći sa konkretnim imenima za mandatara i za sve ostale nosioce visokih vladinih funkcija".

Predsedništvo DS odlučilo je prethodno večeras da razgovore o budućoj vladi nastavi sa koalicijom SPS-PUPS-JS i definisalo ciljeve i načela buduće vlade, a tema sastanka nisu bila personalna rešenja, niti ko će biti kandidat za premijera.

Predsednik DS Boris Tadić izjavio je posle troipočasovne sednice "užeg" Predsedništva da će odluka o personalnim rešenjima biti doneta tek nakon razgovora sa koalicionim partnerima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: