Jovanović: Glasao sam za Tadića

Lider Preokreta Čedomir Jovanović izjavio je da očekuje da će pobediti Boris Tadić, za koga je glasao.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2012.

20:35

Default images

"Očekujem da pobedi Boris Tadić, za njega sam glasao, jer je to izraz politike koju godinama vodimo...Spreman sam da radim i sa Nikolićem, bez ozbira da li izađe kao pobednik ili neko ko je još jednom izgubio izbore, jer on predstavlja puno birača ove zemlje i čovek je koji nam je sa svojom strankom potreban u poslovima koje želimo da obavimo", rekao je Jovanović.

Jovanović je precizirao da su ti poslovi - učvršćivanje evropske integracije Srbije i reševanje teške ekonomske situacije u zemlji koja traži, kako je naveo, spremnost za dogovor od svakoga.

"Tadić ako dobije podršku i treći mandat narednih pet godina mora koristiti na drugi način...Mislim da ćemo i mi ovog puta biti oni koji će uticati na politiku u meri kojoj je to potrebno, kako bi na nekim novim izborima mogli da pogledamo Srbiju iza sebe i kažemo da smo deo onogo što je potrebno uspeli da uradimo", istako je Jovanović.

On je ocenio da predsednik mora da ima razumevanje za društvo i da je Srbiji potreban čovek koji će stabilizovati zemlju i svakog pojedinca.

"Srbiji je potreban čovek koji će makar moći da nam obezbedi onaj neophodan politički mir kako bi društvo suočeno sa problemima, kao naše, postalo svesvno te istine i pronašlo hrabrost da počne da ih rešava", kazao je Jovanović.

Jovanović je rekao da mu je žao atmosfere u kojoj je kampanja protekla, a posebno one između dva izborna kruga.

"Mislim da smo kao zemlja platili previsoku cenu, ambicije i jednog i drugog predsedničkog kandidata. Što se pre vratimo sebi i popravimo međusobne odnose bićemo sposobniji da normalno živimo i radimo", rekao je Jovanović.

U Srbiji se održava drugi krug predsedničkih izbora. Građani Srbije biraju između dva kandidata koja su na izborima 6. maja osvojila najveći broj glasova - kandidata koalicije "Izbor za bolji život" Borisa Tadića i koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislava Nikolića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: