Đilas na Mirijevu i Zvezdari

Gradonačelnik Beograda i nosilac liste "Izbor za bolji Beograd“ Dragan Đilas obišao je novoizgrađenu ulicu Nine Kirsanove na Zvezdari.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 03.05.2012.

13:47

Default images

Proširenjem i dogradnjom novog dela te ulice u dužini od 600 metara, gradjani Mirijeva, Karaburme, ali i Višnjičke banje, dobili su bolju saobraćajnicu i kraću vezu do Smederevskog puta, navedeno je u saopštenju DS.

Zbog uskog kolovoza u delu ove ulice, na uključenju na Smederevski put, često je dolazilo do zastoja saobraćaja i stvaranja kolone vozila u oba pravca, a izgradnjom novog kraka ulice taj problem je rešen.

Uveden je sistem jednosmernih ulica, pa će se vozila sa Smederevskog puta u smeru ka Mirijevu isključivati starim delom ulice, dok će vozila iz suprotnog smera za uključenje na Smederevski put koristiti novoizgrađeni deo ulice.

Đilas je sa predsednikom opštine Zvezdara Milanom Popovićem obišao i radove na izgradnji ulice Lazara Trifunovića, kojom se to zvezdarsko naselje povezuje sa grobljem Lešće i dalje sa Slanačkim putem.

Mirijevcima, ali i građanima Kaluđerice i Grocke, tom prečicom je put do tog beogradskog groblja skraćen za više od 30 minuta, jer će se do njega iz Mirijeva stizati za pet do šest minuta.

Ta ulica gradi se u dužini od tri kilometra, a gradjani će moći da je koriste već sredinom maja.

U protekle četiri godine na teritoriji opštine Zvezdara asfaltirano je 170 ulica u ukupnoj dužini od 52,2 kilometra, a 71 ulica je prvi put dobila asfalt.

Samo u 2012. godini na teritoriji opštine Zvezdara završeni su radovi u šest ulica u dužini od 2.1 kilometar, od čega je jedna dobila prvi asfalt u dužini od 600 metara, a završeni su i radovi na izgradnji novih parkinga u ulici Braće Srnić i Vranjskoj.

Do kraja godine na Zvezdari će se raditi trotoari na tri segmenta u Ustaničkoj ulici, u dužini od hiljadu metara, kao i kompletna ulica Nikole Grulovića u dužini od 300 metara.

Đilas je posetio i jedan od 37 novoizgrađenih vrtića u Beogradu - vrtić "Bubamara“ u Mirijevu, gde je upisano 350 dece u četiri jaslene i osam vrtićkih grupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: