Tadić: SNS nikako ne sme pobediti

Boris Tadić rekao u Prokuplju da stranke sa liste "Izbor za bolji život" imaju jasan plan kako da reše kosovsko pitanje i druge goruće probleme srpskog društva.

Info

Izvor: B92

Petak, 06.04.2012.

16:59

Default images

On je poručio i da koalicija oko SNS nikako ne sme pobediti 6. maja jer će povesti zemlju putem za koji se ne zna kako će na kraju izgledati.

"Nećemo dozvoliti da Srbija bude napuštena zemlja, da bude rupa na evropskom kontinentu, da mladi imaju manje šanse nego njihovi generacijski pripadnici u drugim zemlajam, da Srbija bude zemlja bez šansi. Oni mogu da promene Srbiju samo na gore", poručio je Tadić ističući da za razliku od SNS, demokrate nikada nisu odustajale suočene sa teškoćama.

"Govorili su da ćemo priznati nezavisnost Kosova, to nismo uradil. Govorili su da ćemo zbog članstva u EU prodati nacionalni interese, sada je očigledno da to nismo uradili. Govorili su da nam je stalo do fotelja više nego do života, da ne smemo da izdjemo na crtu. Sve što su govorili bila je puka neistina", rekao je Tadić.

On je dodao da demokrate, za razliku od ostalih, nisu pretile drugima da će pobiti stoitine pripadnika drugih nacija, da će menjati granice, nisu pretile političkim oponentima.

"Nismo mi bili ministri u vreme kada su ubijani novinari, nismo mi uništavali potencijale zemlje, već smo ih čuvali u najgrdjim okolnostima. Tako će biti i u budućnosti", rekao je Tadić.

Kandidat za budućeng predsednika je istakao i da stranke okupljene u listu "Izbor za bolji život" imaju jasan plan za rešenje kosovskog pitanja, koji ne sme da bude samo spisak patriotskih reči i pukih obećanja.

Taj plan, dodao je Tadić, iznet je najvećim svetskim silama a da niko u medjunaorndoj zajednici nije rekao "ne" tom planu.

"Nema podele, nema priznanja Kosova. Borimo se za sigurnost za Srbe koji žive u enklavama na Kosovu. Za imovinu, za status naših crkava i manastira, da nikada ne potpadnu pod ruke albanskih vodja u Prištini. Borimo se za potpuno posebna rešenja za sever Kosova, jer ako ga Srbi napuste nema srpstva", poručio je Tadić i naglasio:

"Od Srba i Kosova odustati nećemo. To vam ja kažem!!".

Tadić je poručio i da nema mogućnosti da se planira politika očuvanja nacionalnih interesa bez ekonomije.

"Ekonomija je centar naše politike. Moramo da odbranimo ekonomsku politku Srbije da ne bude inflacije i ekonomskog sloma. Moramo da srušimo barijere koje stoje ispred ljudi koji žele da stvore preduzeća i obezbede svoju porodicu", poručio je Tadić

On je na kraju poručio da su velike muke iza Srbije.

"Bili smo izloženi najvećim iskušenjima. Očeličili se u ovome vremenu. I prvi put kada sam počeo u Prokuplju pobedio sam, i opet ću da pobedim", poručio je Tadić. Tadić je u Prokuplju izrazio uverenje da će pobediti, kao i na izborima 2004. godine, kada je predsedničku kampanju, kao i sada, počeo u tom gradu na jugu Srbije.

"Odavde sam krenuo 2004. godine prvi put u predsedničku kampanju i borbu za bolji život svih vas i pobedio i odavde ću krenuti i danas
i pobediti kako bismo nastavili tu borbu", rekao je Tadić.

Tadić je kazao da njegova borba ne predstavlja samo dug prema žiteljima Junačke Toplice, zavičaju Zorana Đinđića, nego i prema pokojnom premijeru, koji je, kako je rekao, imao viziju savremene, moderne Srbije u Evropi.

"Na našem teškom i mukotrpnom putu koji smo vodili svih ovih godina mnoge su nas nedaće snalazile. Doživeli smo najveću krizu koja je zadesila Evropu u poslednjih sto godina", rekao je Tadić i dodao da su ih na tom putu sputavali sadašnji politički protivnici.

"Oni su skaradnim rečnikom sramotili ime srpskog naroda i Srbije, nisu govorili kako će se obračunati sa narodima druge nacionalnosti,
da će prekrajati granice i oni su ti koji su izjavili da im nije žao kada u Srbiji ubiju novinara, a ne mi", rekao je Tadić.

Na mitingu na trgu u centru Prokuplja, koji su ispunile pristalice i simpatizeri DS-a, govorili su i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić i ministar spoljnih poslova Srbije i funkcioner DS-a Vuk Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

228 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: